20 Şubat 2015 Cuma

P, S, A, M Modları ve Kullanımı



P (program)

P (program):

Makine bütün ayarları otomatik olarak yapar, ancak yüksek enstantane değeri ile düşük diyafram açıklığı seçeneklerini kullanır ve flaş otomatik olarak çalışmaz. Hız'ın veya hareketli konuların sürekli olduğu durumlarda bunların görüntülenmesi gerektiğinde kullanılması önerilir. Flaşa elle müdahale edileceği unutulmamalıdır.


S veya Tv


S veya Tv (Time value – zaman değeri):

Fotoğraf makinesinin enstantane ayarı el ile girilir, diyafram ayarı otomatik olarak yapılır.(eşdeğerlilik yasası) Hareketli ve sabit konuların birlikte bulunduğu durumlarda ön ya da arka planın netliğinin önemli olmadığı durumlarda kullanılması önerilir.



A veya Av

A veya Av (Aperture value – açıklık değeri ):

Fotoğraf makinesinin diyafram ayarı el ile girilir, enstantane ayarı ise buna bağlı olarak otomatik olarak ayarlanır.(eşdeğerlilik yasası) Ön ve arka alanın net yada herhangi birisinin flu çıkmasını ayarlamak amacı ile yani net alan derinliğinin önemli olduğu, sabit veya durağan konuların (manzara fotoğrafı vb.) çekimlerinde kullanılması önerilir.


M (manüel)


M (manüel):

Enstantane ve diyafram ayarları el ile yapılır. Değişken ışık koşullarında, fotoğraf makinesindeki ayarlara tamamen müdahale etmek için kullanılır, Fotoğraf makinesini ve ışık ölçümü (Pozometre) ile çekim yapmayı bilmek gerekir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder