11 Mart 2015 Çarşamba

Menü Gezinti Tekerleği veya İmleç Düğmesi

Menü Gezinti Tekerleği veya İmleç Düğmesi


fotoğraf makinelerinde "menü gezinti tekerleği" veya başka bir kullanım biçimi olarak söylenen "imleç düğmesinin" iki işlevi vardır. Menü düğmesine bastığınız zaman LCD ekranına gelen menü ayarları arasında gezinti yapmaya yarar, diğer işlevi ise bazı çekim ayarlarının hızlı bir şekilde yapılması içindir.
Menü gezinti tekerleği üzerinde bulunan işaretler hızlı bir şekilde çekim ayarı yapmak içindir, örneğin fotoğraf da görüldüğü gibi flaş düğmesi işaretine bastığınız zaman çeşitli flaş ayarları arasından seçim yapabilirsiniz, makro moduna bastığınızda hemen bu modda çekim yapmak üzere fotoğraf makineniz hazırlanmış olur veya Display (DISP) tuşuna basarak ekranda menü işlevlerinin görünmesini sağlayabilirsiniz

Aynı şekilde ISO düğmesine bastığınızda, bu menüye kolaylıkla ulaşabilir ve ayarı değiştirebilirsiniz. ya da diğer fotoğrafta görüldüğü gibi, bu düğmeler yardımı ile makinenin EV ayarlarını değiştirebilir veya geciktirme düzeneği ile çekim yapabilirsiniz.
Fotoğraf makinesi markasına bağlı olarak bu işlevler değişebilir.

Menü gezinti tekerleği ile ayarlarda değişiklik yaparken vizörün cevap süresi ve parlaklığının ısıya göre değişiklik gösterebileceğini unutmamak gerekir.



--
Daha fazlası için fotobelgesel.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder